Zvezdina istorijska stoja!

Crvena zvezda je večeras uspela da ostvari najvažniji cilj ove sezone, osvojila je titulu u ABA ligi, koja je ujedno i ulaznica za povratak u Evroligu.

Ali, način na koji su to crveno-beli uradili dugo će se pamtiti i prepričavati. Podgoričani će akcenat staviti na dešavanja na tribinama i incidente zbog kojih je večerašnja majstorica kasnila čitav sat, ali ako gledamo samo košarkaška dešavanja na terenu ”Pionira”, Zvezda je tu bila dominantnija nego što je iko mogao da očekuje.

Sve tri utakmice finalne serije, koje su odigrane u ”Pioniru” Zvezda je ubedljivo dobila, iz utakmice u utakmicu sve ubedljivije. U prvom meču Zvezda je trijumfovala sa 91:72, drugi je dobila sa 107:69, a posle dva poraza u ”Morači”, crveno-beli su večeras slavili sa 97:54.

Ako saberemo rezultate iz ove tri utakmice odigrane pred Zvezdinim navijačima, dolazimo do zanimljive brojke – tim Milana Tomića je u tim mečevima bio bolji za tačno 100 poena razlike od Budućnosti (19+38+43)! Ova večerašnja je ujedno i najubedljivija pobeda Zvezde protiv Budućnosti u istoriji! —

Vaš komentar

Pratite nas

Stupite u komunikaciju s nama putem socijalnih mreža. Šaljite nam zanimljive vijesti, video zapise i slike.