Mame iz Pirota prodavale kolače da bi pomogle sugrađanki

Mafine, kiflice i razne druge kolače prodavale su žene okupljene u Fejsbuk grupi Mame Piroćanke kako bi sakupile novac za lečenje njihove sugrađanke Jelene Nedeljković.

Na Trgu ispred Doma kulture i pored pekare Jasmin prodavane su razne poslastice koje su same napravile vredne mame, a jedna od njih, Marina Dimitrijević, kaže da su proizvodi kućne radinosti prodavani po simboličnim cenama, a prolaznici su sami određivali njihovu vrednost i novac ubacivali u kutiju.

Nije poenta samo u finansijskoj pomoći, ali ona je trenutno potrebna, tako da smo smislili da ono što inače pravimo kući da to prodajemo kako bi skupili što više novca. Žalosno je što se na ovakav način skuplja novac, potrebno je osnovati neki fond za ovakve situacije – rekla je Dimitrijevićeva.

Humanitarna akcija je nosila naziv “Probajmo ukus humanosti”, a sav prikupljen novac biće uplaćen na žiro račun Jelene Nedeljković. Akciji su se priključili i pirotski ugostitelji, tako da su pekari i poslastičari donirali svoje proizvode koje su građani takođe kupovali, a odziv Piroćanaca bio je dobar.

Njihova grupa na društvenoj mreži okuplja preko 2.000 majki iz Pirota koje razmenjuju informacije o vaspitanju dece, a humanitarnim akcijama nastoje da pomognu svim pirotskim mamama kojima je pomoć potrebna.

Lj. F.

Vaš komentar

Pratite nas

Stupite u komunikaciju s nama putem socijalnih mreža. Šaljite nam zanimljive vijesti, video zapise i slike.